Det du MÅSTE vetaFörsäkring för hantverkTa i Med Hårdhanskarna

Att välja köksluckor av laminat

I en köksrenovering finns det hundratals val att gå igenom och ett utav de valen är valet utav kökslucka. Att välja laminat kan passa vissa men inte andra och här ska vi gå igenom lite vad du ska tänka på om det är så att du överväger att välja laminat till dina köksluckor i din köksrenovering.

Positivt och negativt
Laminat är bra för den som har en begränsad budget till sin köksrenovering men ändå vill få ett resultat som ändå ser exklusivt och nygjort ut. Det är ett material som kan härma vilket du vill och man kan ändå vara nöjd med det färdiga resultatet, det är nämligen en super bra imitation på det man vill likna.

Det som dock kan vara en nackdel i att välja laminat är att om det skulle bli en repa på det efter din köksrenovering göteborg så är det inte så lätt att laga och få det att se snyggt ut, det är heller inte det allra tåligaste materialet på marknaden. Däremot så ska det sägas att laminat är lätt att hålla rent.

Färgen på laminat håller ofta väldigt länge och man behöver inte vara rädd för att den bleks när solen lyser in genom rutan. Om du väljer laminat av fin kvalité och är någorlunda försiktig så kan detta material hålla länge.

Hur kan det se ut?
Laminat skapar är egentligen en avbild av det du vill efterlikna och det kan vara i princip vad som helst varken det är trä, betong, hela färger, bilder med mera. Ett fint laminat är gjort i 3D som skapar ett helt annat djup och en verklighetskänsla, det kan vara valet för din i din köksrenovering då det blir ett väldigt fint resultat. Om du bara vill ha rena färger i din köksrenovering så tillverkas laminatet med ett lager så att det ser ut som att det är målat, det kan antingen se ut att vara matt målat eller blankt. Allt vad du önskar!

Vad är laminat?
Det är egentligen bara papper och lim i flera lager som man har pressat ihop i en väldigt hög temperatur. Laminat kan göras i massa olika kvalitéer beroende på vad företaget vill ha för just sina laminatskivor. Melamin som är den allra billigaste kvalitén av laminat är en spånskiva med några papperslager på sig. Dessa är väldigt känsliga för vatten så det kan vara något att tänka över i sin köksrenovering om du är sån som ofta glömmer köksfläkten, helt nya skåpsluckor av Melamin kan då vara förstört inom kort.